Gisteren heb ik een heerlijk vegan recept gemaakt! Jawel. Niet echt iets voor mij, maar ik moet zeggen, het was zeer smaakvol. Nee, het was heerlijk. En ook nog eens makkelijk en snel te maken. Let op, onderstaande recept is voor vier personen.

Hier de ingrediënten:

  • 300 g volkoren penne (of welke pasta je ook wil natuurlijk)
  • 200 g paddenstoelen voor pasta (een mix bij Albert Heijn, maar het kunnen natuurlijk gewoon de paddenstoelen zijn die jij lekker vindt)
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 a 2 eetelepels olijfolie
  • 15 g verse platte peterselie
  • 250 ml Alpro rice cuisine kookroom (als je niet vega wil, dan gewone kookroom)
  • 1 eetlepel Bio Today vegetable stock powder (dit is een bouillonpoeder, kan je dus ook vervangen voor een niet vegan variant, als je het niet kan vinden)
  • 2 el edelgistvlokken (dit is dus een vervanging voor kaas, strooikaas. Ik kon het niet vinden dus mijn vegan-gast had pech. De rest van het gezelschap genoot van vers geraspte parmezaan)

Je begint met het koken van de penne, zoals op de verpakking staat. In mijn geval, water koken, dan penne er elf minuten in. En klaar.

Terwijl de pasta kookt, of liever voordat je begint, dat geeft minder stress, snijd je alle paddenstoelen, champignons, de sjalot en de knoflook. Ook de peterselie snijd je in wat stukken. Ik vind het lekker om de peterselie vrij grof te houden. Oh ja, je hebt een aardig grote pan nodig, want het zijn veel paddenstoelen en het duurt wel even voor het slinkt. Maar goed, dit is alleen bij het recept voor vier personen.

Ok, we gaan aan de slag. Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend zo’n minuut of 2. Zorg dat je het niet verbrandt, dus blijf ook wel roeren.

Voeg nog wat olie toe, alle paddenstoelen en bak dit ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.

Voeg nu de rijstcuisine(kookroom), de pasta en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm dit  2 minuten. En blijf goed roeren. Breng het gerecht nu op smaak met flink wat versgemalen peper en grof zeezout.

Wanneer je het serveert, strooi je de peterselie en de edelgistvlokken(geraspte parmezaan) over de pasta.

En eet smakelijk! Serveer er een lekker nero d’avola bij en sluit de avond af met het Keezenspel.

Update 3/3/2021: Ik heb hem gisteren nogmaals gemaakt, maar nu niet-vegan. Ik heb na het fruiten van de knoflook en sjalot, blokjes kipfilet er in gebakken. En daarna groene asperges 8 minunten mee gebakken. Aan het eind een paar handjes spinazie toegevoegd en gewacht tot deze geslonken waren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *