Spinazie met garnalen

Spinazie met garnalen in knoflook, peper en ansjovis

Even snel en iets simpels. Ik denk dat alles bij elkaar een minuut of tien duurt:

  • spinazie
  • garnalen
  • knoflook
  • pepertje
  • olijfolie
  • ansjovis

Ik doe in een kommetje wat olijfolie. Ik snij de peper, de knoflook, de ansjovis en leg ze in de olie. Even goed mengen.

Vervolgens de hapjespan of wok op het vuur en als deze goed heet is, het mengsel uit de kom in de pan. Ik bak de garnalen vervolgens 3 a 4 minuten.

Het vocht laat ik er in zitten, enkel de garnalen haal ik er uit en doe ik terug in de kom. Als ik het niet vergeet, leg ik een bordje over de kom om de boel af te dekken. In het vocht doe ik nu een handvol spinazie. Als de boel is geslonken, nog een handje er bij. Net zolang ik denk dat ik genoeg heb. Nu doe ik het vuur uit en met een vork en de spatel schep ik de spinazie op een bord. Voorzichtig en juist zo, omdat er best veel vocht vrijkomt en dat wil ik niet op mijn bord. Als de spinazie op het bord ligt, dan schep ik de garnalen op de spinazie en…. klaar. Eet smakelijk!

Spinazie met garnalen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *